TRACII

Tracii sunt cei mai vechi locuitori din spaţiul Carpato-Danubiano-Pontic

Zamolxe's Blog

Am creat acest blog in speranta ca voi reusi sa va readuc interesul pentru istoria romanilor.
Cine suntem? De unde venim? Care sunt stramosii nostri?
Acestea sunt intrebari pe care ar trebui sa si le puna fiecare , incercand sa afle cat mai mult.

Textele de pe acest blog nu sunt scrise de mine pentru ca nu sunt istoric, sunt doar pasionat de istorie. O sa mentionez de fiecare data sursa acestor articole de pe blog.

Propunere Pentru Noul Drapel Al Romaniei

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Intrebari


1. De ce tablitele cu scriere veche se numesc “Tablitele de la Sinaia” ? si nu :
- Tablitele Arhivelor Regatelor Dacice, sau
-Tablitele lui Radulescu sau
- Tablitele lui Haşdeu sau
- Tablitele lui Densuşianu.


2. De ce ultimele cuvinte ale marelui Eminescu scrise pe nisipul din curtea spitalului , in ajunul mortii sale, in ospiciul Şuţu, sunt următoarele:  ’Iisus Christos – Regele Daciei” ? Ce stia oare? De ce si cum a murit in anul 1889, la varsta de aproape 40 de ani?
3. De ce Nicolae Densusianu, moare in 1911, la varsta de cca. 65  ani, singur si sarac,  cu o viata academica daruita exemplar neamului sau nu este pomenit ca un contributor esential la “Dezlegarea chestiunilor ce intereseaza omenirea” ?; doar pentru ca “Dacia, Dacia Felix – era patria lui?”
4. De ce Episcopul Ghenadie a fost transferat la Manastirea Caldarusani si de ce ulterior a fost sustinut de Regele Carol in dezvoltarea manastirii?
5. De ce a fost sistata activitatea de sapaturi arheologice din siturile dacice? Sapaturile efectuate la bulgari (la Biniova, Ostroucha, Svetitsa  ori Goliama  Kosmatka,) sau de turci ( la Derinkuyuin in Anatolia Centrala regiunea Capodocia), scot la iveala vestigii ce ne indreptatesc a crede ca ar putea sa apara relevante marturii despre regatele dacice si despre trecutul nostru, intîi statatori in lume!

Text preluat  de pe:
 http://discoverdacia.wordpress.com/tag/arhivele-regilor-daci/

Demers "Muzeul Daciei"

Va  invit  sa  va  alaturati  unui  demers  de  infiintare  a  "Muzeului  Daciei"
Ideea  este  salutara  si  am  gasit-o  pe  un  blog  dedicat  istoriei  Daciei:
http://discoverdacia.wordpress.com/2013/01/

1. Ar fi, mai mult decat nimerit, ca prin eforturi comune, intr-un parteneriat public-privat, sa se realizeze si sa fie pus la dispozitia marelui public, un “Muzeu al Daciei” care sa contina o selectie a celor mai valoroase artefacte, descoperite pe teritoriul Vechii Dacii, aflate acum pe teritoriul Romaniei si in alte muzee ale lumii ( ce au beneficiat atat de prestigiu, cat si material de pe urma acestei stari de fapt. Ex. Kunsthistorische/Viena, Louvre/Paris, Archaeological Exhibition of the Hungarian National Museum/Budapesta, Vatican s.a.). Spre exemplificare: publicatia “Guide to the Archeological Exhibition of the Hungarian National Museum”, precizeaza faptul ca detine nenumarate obiecte descoperite in Romania (Apahida, Dumbraveni, Felnac, Gornesti, Cluj-Napoca, Ghindari, Targu Mures, Sinnicolaul Mare, Graniceri, Dumbravioara, Nadab, Sarasau, Simleul Silvanie, Totesti, Zalau) de pe teritoriul vechii Dacii, si faptul nu este unic.
2. Considerand ca firesc faptul ca Guvernele din perioada Regelui Carol I, sa fi lasat posteritatii informatii concludente ( documente si nu numai ) si de o mare insemnatate istorica, cu privire la lucrarile si descoperirile din zona Podul Neagului / Izvor / Sinaia. Adresam rugamintea catre Academia Romana si Guvernul Romaniei de a face cunoscute marelui public aceste documente deoarece au trecut mai bine de 125 de ani de la producerea lor. Din comoara descoperita la Sinaia de Regele Carol I mai faceau parte si alte obiecte in afara placilor de aur ? Ce a facut regele Carol I cu tezaurul pe care l-a descoperit la Sinaia ?
3. Care este simbolistica Sfinxului din Bucegi in cultura vechilor daci ? Dar a piramidei aflate in zona Buzaului, la Turtudui ?


text  preluat  de  pe:
http://discoverdacia.wordpress.com/2013/01/

Felicitari Valentine's Day

Felicitari 8 Martie

Felicitari Halloween

Felicitari Craciun

Felicitari Anul Nou