TRACII

Tracii sunt cei mai vechi locuitori din spaţiul Carpato-Danubiano-Pontic

Zamolxe's Blog

Am creat acest blog in speranta ca voi reusi sa va readuc interesul pentru istoria romanilor.
Cine suntem? De unde venim? Care sunt stramosii nostri?
Acestea sunt intrebari pe care ar trebui sa si le puna fiecare , incercand sa afle cat mai mult.

Textele de pe acest blog nu sunt scrise de mine pentru ca nu sunt istoric, sunt doar pasionat de istorie. O sa mentionez de fiecare data sursa acestor articole de pe blog.

Propunere Pentru Noul Drapel Al Romaniei

vineri, 24 aprilie 2015

Dacii nu au fost romanizati.


     România este țara care are o istorie fabuloasă. La Bugiulești, Vâlcea, s-a descoperit un femur uman care are o vechime de peste 2 milioane de ani. Pe Valea Oltului s-au descoperit urme ale unor locuințe care sunt mai vechi de un milion de ani. La Tartaria, pe Mureș, au fost descoperite cele mai vechi scrieri din lume, cu o vechime de 7000 de ani. Așezarea de la Romanești, Dâmbovița, datează din 30000 î.e.n. Aici s-a născut legenda lui Prometeu, s-a inventat arcul, au apărut primele mine și furnale.
     Vechea Romă a existat în actualul oraș Roman. Cuvântul Roma este de origine tracică. Traco-dacii reprezintă cea mai veche cultură din lume și cea mai numeroasă și extinsă cultură din lume. Scrisul a apărut în spațiul tracic și mai târziu a apărut la greco-romani.
     Dacii erau singurul popor care foloseau cercul, pentru măsurarea timpului. Într-o locuință de pe dealul Gradiștei a fost descoperită o trusă medicală cu bisturiu și pensetă din bronz. La Piatra Roșie un scalpellum din bronz, iar la Poiana sonde medicale și cu schelet cu craniul trepanat. S-a spus că Iisus Christos a fost influențat în filosofia sa de către esenieni. Esenienii, la rândul lor, fuseseră inițiați de traci.
Nu știm ce s-a întâmplat cu dacii, după ce Dacia a fost cucerită de romani.
      Unii istorici susțin că au fost romanizați foarte rapid. Puțini dintre noi cunoaștem că mulți împărați romani aveau origine dacică. Acest lucru a fost ascuns și negat mult timp, cu toate că adevărul istoric este altul. Regalian, strănepot al lui Decebal, a urcat pe tron în anul 260 d. Hr. Aureolus, dac și păstor, reușește prin măiestria sa și tenacitatea de care a dat dovadă să ajungă suveran pe o parte a Imperiului Roman. Ca și Regalian a fost trădat de proprii săi soldați și ucis.

     Cel mai mare împărat de origine dacică, din istorie, a fost Constantin. Primul împărat creștin din istorie era moeso-dac, născut la sud de Dunăre. Cu siguranță originile sale dacice l-au determinat să distrugă friza de piatră a lui Traian. Se sune că era cea mai mare friză din antichitate, avea peste 30 de metri înălțime.
Statuile dacice, înalte de trei metri, care erau amplasate în Forul lui Traian, sunt scoase de acolo și mutate pe Arcul împăratului Constantin, ca semn al prețuirii pe care el o avea, față de strămoşii săi. Scrierile lui Traian cu privire la cucerirea Daciei au fost distruse din ordinul lui Constantin. Documentele istorice atestă faptul că după retragerea romanilor din Dacia, existau daci și nu fusese romanizată toată populația din Dacia.
     Biblioteca Vaticanului conține documente care confirmă faptul că dacii nu au fost romanizați niciodată și că ei sunt strămoșii împăraților romani. Cercetătorii de la Hamburg au prelevat ADN-ul din morminte străvechi descoperite pe teritoriul României. ADN-ul confirmă faptul că dacii sunt strămoșii românilor. Este vorba despre ramura nordică a tracilor, și această teorie devine un curent istoriografic autentic.
Miceal Ledwith, confident al Papei Ioan Paul al II-lea și omul care a avut acces la toate documentele secrete din Biblioteca Vaticanului, a făcut recent o afirmație care a șocat întreaga lume academică.
 El a declarat că limba latină se trage din limba română străveche, și nu invers, cum se credea până acum. El a avut acces la cei 230 de kilometri de rafturi de documente secrete, din Biblioteca Vaticanului.
      Istoricii români au mers pe pista falsă a Școlii Ardelene, în care se spune că noi suntem latini puri. În realitate, romanii au cucerit numai 28% din teritoriul Daciei. Ocupația romană a durat 170 de ani, pe un teritoriu restrâns, cu mult mai puțin ca în Galia și Britania, unde englezii nu vorbesc latina. Transilvania a fost ocupată de austrieci 218 ani și ardelenii nu vorbesc germana.

Felicitari Valentine's Day

Felicitari 8 Martie

Felicitari Halloween

Felicitari Craciun

Felicitari Anul Nou